Sağlık Bakanlığı’nı genç hekimlerin atamalarını yapmaya çağırıyoruz (21 MART 2020)


Tüm dünyada salgın sonucu mevcut sağlık sistemi yetersiz kalırken ve hekim açığı doğarken Sağlık Bakanlığının genç hekimlerin atamalarını güvenlik soruşturmalarında istenen koşulların sağlanamadığı bahanesi ile yapmaması üzerine Ankara Tabip Odası bir açıklama yaptı.

“Sağlık Bakanlığı’nı genç hekimlerin atamalarını yapmaya çağırıyoruz!” başlıklı basın açıklamasında tüm dünyada sağlık hizmeti sunumunun sağlıklı ve kesintisiz ilerleyebilmesi adına daha fazla sağlık çalışanına ihtiyaç duyulduğu bunun sağlanması için emekli hekimlerin yeniden göreve çağrıldığı hatırlatıldı.

Türkiye’de ise intörn hekimler sosyal güvencesiz ve ücretsiz sahaya çıkarılmak istenirken hali hazırda mezun olmuş ve çalışmayı bekleyen hekimlerin atamalarının Anayasa Mahkemesinin iptal kararı sonucu hiçbir yasal dayanağı kalmayan güvenlik soruşturmaları gerekçe gösterilerek engellendiği belirtildi.

“Salgını sağlık çalışanlarını fişleyerek ve yasal olmayan bir şekilde mesleklerini yapmalarını
engelleyerek mi önleyeceksiniz?, hekimlerin yükünü böyle mi hafifleteceksiniz?” sorularını
yönelten ATO, Bakanlığı genç hekimlerin çalışma hakkını gasp etmek yerine yasalara uyarak atamalarını derhal yapmaya; bu süreçteki tüm kaynaklarını salgın karşısında alınması gereken önlemlere ve sağlık hizmetlerinin güvenli ve sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için seferber etmeye çağırdı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hastane Ziyaretleri Yapıldı - ATO Hukuk Bürosu "Güvenli Çalışma Alanı" Tutanağı Hazırladı (31 Mart 2020)

ATO'dan Salgınla Mücadele Önerileri (28 MART 2020)

THY Tahran-İstanbul Uçağı Hakkında Resmi Görüşme (25 ŞUBAT 2020)