Pandemi Büyüyor; Hükümeti Tüm Halkı Ve Emekçileri Korumaya Yönelik Tedbileri Almak İçin Uyarıyoruz (23 MART 2020)

1- Koronavirüs pandemisi nedeni ile corona virüsünün ağır seyirli hastalık tablosuna yol açma potansiyeli açısından yüksek risk grubu olarak kabul edilen 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan bireylere 21 Mart 2020 tarihinden itibaren sokağa çıkma yasağı getirildi. Yasak dolayısıyla ATO, 65 yaş üstü hekimlere bu süreçte yanlarında olduklarını duyurdu. ATO, 65 yaş üstü hekimlerin olası sağlık sorunları ve ihtiyaç talepleri için ALO ATO YANINIZDA hattını devreye soktu. Süreç içinde de 65 yaş hekimler ile iletişim kurularak sağlık durumları hakkında bilgi alındı. İleri yaş grubu, yalnız yaşayan ATO üyesi hekimlerin talepleri doğrultusunda ihtiyaçları giderilmeye çalışıldı / çalışılıyor.
Oda çalışanları da her gün mevcut listelerden yaş gruplarına göre 65 yaş üstü hekimleri arayarak “ATO Yanınızda” demeye devam ediyorlar.
Bu aramalar sonucunda virüs salgını için devreye sokulan 184 Koronavirüs Danışma Hattı arandığında dijital yanıt verildiği, geri dönüş yapılmadığı, eczanelerin yoğunluğu bahane ederek eve ilaç göndermekten kaçındığı öğrenildi. ATO, Eczacılar Odası ve Sağlık Müdürlüğü ile bu uygulamaların yeniden gözden geçirilmesine yönelik iletişime geçilmesi kararı aldı.
 
2- Pandemi Büyüyor; Hükümeti Tüm Halkı Ve Emekçileri Korumaya Yönelik Tedbileri Almak İçin Uyarıyoruz.
Ankara Tabip Odası ve KESK Şubeler Platformu toplum sağlığının korunması ve salgının gerileterek durdurulmasına yönelik talepleri, sağlık meslek örgütlerinin sağlık emekçilerine yönelik hazırladığı 20 maddelik talep listesi ile birlikte kamuoyuna duyurdu.
 
3- Ankara Tabip Odası sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda; pandemi süresince yataklı sağlık kuruluşlarında çalışan ve mesai sonrası evine gitmek istemeyen, ailesine corona virüsü bulaştırmak istemeyen sağlık çalışanlarının konaklamalarının ücretsiz olarak karşılanması için Sağlık Bakanı ve İl Sağlık Müdürüne çağrıda bulundu. İl Sağlık Müdürü ile bu konu halkında bir görüşme gerçekleştirildi.

4- ATO Ankara Büyük Şehir Belediyesi ile yaptığı görüşmeler sonrasında; pandemi süresi boyunca tüm sağlık çalışanlarının toplu taşımadan ücretsiz faydalanacağı ve bunun için kurum kimliklerini göstermelerinin yeterli olacağı bilgisini aldı. Bu bilgi ATO üyeleri ve SES ile paylaşıldı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hastane Ziyaretleri Yapıldı - ATO Hukuk Bürosu "Güvenli Çalışma Alanı" Tutanağı Hazırladı (31 Mart 2020)

ATO'dan Salgınla Mücadele Önerileri (28 MART 2020)

THY Tahran-İstanbul Uçağı Hakkında Resmi Görüşme (25 ŞUBAT 2020)