Hastane Ziyaretleri Yapıldı - ATO Hukuk Bürosu "Güvenli Çalışma Alanı" Tutanağı Hazırladı (31 Mart 2020)

TTB ve ATO olarak Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi hastaneleri ziyaret edildi. Organizasyon, planlama ile ilgili hastane yöneticileri ile görüşüldü. Triaj, acil servis ve korona polikliniklerindeki sağlık emekçilerinden görüş alındı. Sağlık çalışanlarının şikayetleri, kaygıları ve koruyucu ekipmanlar hakkında bilgi alındı. 

ATO Hukuk Bürosu tarafından güvenli çalışma alanı eksikliğinde kullanılacak tutanak hazırlandı. Güvenli bir çalışma ortamının sağlanması kamuda hastane yöneticilerinin, özelde ise işverenin yükümlülüğündedir. Hiçbir sağlık emekçisinin görev yapması güvenli bir çalışma ortamı sağlanmadan beklenemez. Uluslararası iş yasalarına ve anayasamıza göre de güvenli çalışma alanı sağlanmadan kişiyi çalıştırmaya zorlamak veya bunun için baskı uygulamak suçtur. Böyle bir durumla karşılaşıldığı taktirde doldurabilecek tutanak ato.org.tr adresinde erişime açık hale getirildi.  

ATO Hukuk Bürosu tarafından “Güncel Pandemi Tedbirleri Kapsamında Hekimlerin İşten Ayrılma Hakkına Dair Hukuki Bilgi Notu” web sayfamızda erişime açık hale getirildi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ATO'dan Salgınla Mücadele Önerileri (28 MART 2020)

THY Tahran-İstanbul Uçağı Hakkında Resmi Görüşme (25 ŞUBAT 2020)