Sağlık Çalışanları Yalnız Değildir (19 MART 2020)

AÜTF’de pandemi ile ilgili eğitim ve organizasyonun ilk gününden itibaren büyük özveri ile çalışan; Dr. Güle Çınar hizmet içi eğitim toplantısında, sağlık çalışanlarına yönelik bilgilendirme yaparken kendisinin haberi olmadan kaydedilen ve sosyal medyada paylaşılan konuşmasının bir bölümü nedeniyle çalıştığı üniversitenin rektörlüğü tarafından baskı uygulanarak insiyatifi dışında özür dileme durumunda bırakıldı. 

Bu gelişme üzerine TTB ve Ankara Tabip Odası yaptıkları açıklama ile Dr. Güle Çınar’ın yanında olduklarını duyurdu.

Kurum içi lokal bir toplantıda kullandığı sözler nedeniyle meslektaşlarının özür dilemek zorunda bırakılmasının utanç verici bir eylem olduğu belirtilen açıklamada “Dr. Güle Çınar gibi salgına karşı özveri ile çalışan hekimlere karşı takınılan bu tür tutumlar hekim kitlesinin ve sağlık çalışanlarının motivasyonunu bozmakta, yalnız bırakılmış duygusunu pekiştirmekte, salgına karşı topyekün mücadele direncini olumsuz etkileme tehlikesi taşımaktadır. 

Türk Tabipleri Birliği olarak bütün yöneticilerin içinden geçmekte olduğumuz zorlu süreçte sağlık çalışanlarını her açıdan koruyup kollamasını salgınla mücadelenin olmazsa olmazı gördüğümüzün altını bir kez daha çiziyoruz.” ifadelerine yer verildi.
Bu aracılıkla pandemi döneminde de etik ilkelere uymanın önem ve gerekliliğine dikkat çekildi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hastane Ziyaretleri Yapıldı - ATO Hukuk Bürosu "Güvenli Çalışma Alanı" Tutanağı Hazırladı (31 Mart 2020)

ATO'dan Salgınla Mücadele Önerileri (28 MART 2020)

THY Tahran-İstanbul Uçağı Hakkında Resmi Görüşme (25 ŞUBAT 2020)